Упис у први разред

Поштовани родитељи будућих првака, на овој страници можете пронаћи комплетне информације у вези са уписом ученика у први разред. Пријаву…
April 15, 2023

Поштовани родитељи будућих првака, на овој страници можете пронаћи комплетне информације у вези са уписом ученика у први разред.

Prvaci

Пријаву за упис деце у први разред треба извршити у току јануара и фебруара месеца да би школа утврдила број потенцијалних ученика и ускладила га са својим просторним капацитетима. Већ дужи низ година пријаву можете да извршите и електронским путем, кроз попуњавање пријавног формулара. (Линк за пријаву)

Редован упис деце за полазак у први разред обавиће се у времену од 1. 04. до 30. 05. 2023. године, а примаће се и у току јуна, јула и августа месеца.

Упис у први разред 2023/2024. школске године обавезан је за децу која до 1. 09. 2023. године имају најмање шест година и шест месеци, а највише седам година и шест месеци (деца рођена 2017. године и деца рођена до краја фебруара 2018. године).

Испитивање ове деце пред полазак у школу врши педагог.

Испитивање деце са моторичким и чулним сметњама врши се уз примену облика испитивања на које дете може оптимално да одговори.

Изузетно када је то у најбољем интересу детета, детету се може одложити упис за годину дана од стране педагога и психолога, а на основу мишљења интерресорне комисије, које садржи доказе о потреби одлагања и предлог мера додатне образовне, здравствене или социјалне подршке детету у периоду до поласка у школу.

У поступку испитивања детета уписаног у школу, органи школе могу утврдити потребу за доношењем индивидуалног образовног плана или потребу за додатном подршком у образовању.

Деца која до 1. 09. 2023. год. имају од шест година до шест година и шест месеци (деца рођена у марту, априлу, мају, јуну, јулу и августу 2017. године), а чији родитељи желе да она пођу раније у школу, могу да се пријаве за проверу спремности за полазак у школу. (Доноси се само Извод из матичне књиге рођених).

Двориште

Ову проверу врши педагог школе.

У поступку провере спремности на основу мишљења педагога или психолога школа може да препоручи:

1) упис детета у први разред

2) упис детета у школу након годину дана, уз похађање припремног предшколског програма

Ако дете старије од седам година и шест месеци због болести или других оправданих разлога није уписано у први разред, може да се упише у први или одговарајући разред на основу претходне провере знања.

Формални упис ће се обавити приликом доласка на разговор са педагогом, односно психологом школе.

ДОБРОДОШЛИ!

Повезане вести из наше школе

No Results Found

The page you requested could not be found. Try refining your search, or use the navigation above to locate the post.