Бесплатни уџбеници за школску 2023/2024. годину

Поштовани родитељи, Министарство просвете и ове године организује акцију обезбеђивања бесплатних уџбеника. Бесплатни уџбеници ће бити обезбеђени: Школи се као…
April 8, 2023

Поштовани родитељи,

Министарство просвете и ове године организује акцију обезбеђивања бесплатних уџбеника. Бесплатни уџбеници ће бити обезбеђени:

  • Ученицима из социјално/материјално угрожених породица (примаоци новчане социјалне помоћи);
  • Ученицима који основношколско образовање и васпитање стичу по индивидуалном образовном плану, укључујући и ИОП3;
  • Ученицима са сметњама у развоју и инвалидитетом, који образовно-васпитни рад остварују по индивидуалном образовном плану и другим ученицима којима су потребни прилагођени уџбеници (увећан фонт, Брајево писмо, електронски формат);
  • Ученицима основних школа који су у породици треће или свако наредно рођено дете у систему образовања и васпитања;
  • Ученицима првог и другог разреда основне школе који су глуви, а којима су потребни прилагођени уџбеници у електронском формату, са видео садржајима на српском знаковном језику.

Школи се као доказ о испуњености услова доставља следећа документација:

  • За ученике социјално/материјално угрожених породица – примаоце новчане социјалне помоћи, решење (копија) којим се утврђује право на остваривање социјалне новчане помоћи;
  • За ученике који су у породици треће или свако наредно рођено дете које је у систему школовања (средња школа, факултет), потврду образовно-васпитне установе о својству ученика, односно студента. Потврда образовно-васпитне установе о својству ученика прилаже се за свако дете.
  • За ученике који су у породици треће или свако наредно дете и налазе се у основној школи, школа не издаје потврду, јер школа поседује податке о наведеним ученицима.
  • За ученике који основношколско образовање и васпитање стичу по индивидуалном образовном плану, није потребна посебна документација, јер школа поседује податке о наведеним ученицима.

Последњи рок за пријављивање за бесплатне уџбенике је 10. април 2023. године до 12 часова. Пријављивање се врши у рачуноводству школе, или путем мејла besplatniudzbenici@oskraljpetarprvi.edu.rs

Формулар за пријаву можете преузети овде.

Такође, Град Београд је најавио да ће обезбедити бесплатне уџбенике за све категорије ученика, али о томе очекујемо подробније информације ускоро.

Повезане вести из наше школе

No Results Found

The page you requested could not be found. Try refining your search, or use the navigation above to locate the post.

No Results Found

The page you requested could not be found. Try refining your search, or use the navigation above to locate the post.